Antivries voor Drinkwatersystemen

Antivries die vervuiling en bevriezing van drinkwatersystemen, toiletten, boilers en direct gekoelde inboardmotoren voorkomt. Werkt goed tot -46 graden Celsius.  Bevat corrosieremmende middelen die bescherming bieden tegen roest en corrosie van aluminium, koper, soldeermetaal en messing. Het product is niet schadelijk voor rubber of andere materialen voor slangen en pakkingen. Kan veilig worden geloosd.

Gebruiksaanwijzing:

1. Tap het gehele watersysteem zo volledig mogelijk af. Open de kranen voor warm en koud water en open alle overige afvoeropeningen. Blaas met perslucht zoveel mogelijk water uit het systeem.
2. Tap de tank voor warm water af. Laat het ontluchtingskraantje na het aftappen open. Leg een omloopleiding voor de warmwatertank aan door de inlaat- en uitlaatleidingen los te koppelen en deze met fittingen of een slang en slangklemmen op elkaar aan te sluiten.
3. Voeg antivries aan het drinkwatersysteem toe. NIET VERDUNNEN.
4. Zet het systeem onder druk en schakel de watervergende pomp in.
5. Open alle kranen, te beginnen met de verst verwijderde kraan, en laat de antivries stromen tot de gekleurde vloeistof zichtbaar wordt. Sluit vervolgens de afvoeropening.
6. Herhaal stap 5 bij iedere afvoeropening voor zoet water.
7. Spoel het toilet verschillende keren door om er zeker van te zijn dat het volledig is afgetapt. Zorg er ook voor dat de opslagtank volledig is afgetapt.
8. Activeer de pompklep verschillende malen om er zeker van te zijn dat het afvalwatersysteem voldoende antivries bevat voor bescherming.

Inhoud: 3800 ml  |  Prijs: € 12,95
Artikelnummer: 31400Gerelateerde producten:


ANTIVRIES VOOR OPSLAG VAN WATERSYSTEMEN EN MOTOREN
Bescherming tegen barsten tot -46°C bij onverdund gebruik.

Antivries voor winterklaar maken volgens de industriële normen wordt geclassificeerd op basis van bescherming tegen barsten. Niet op basis van bescherming tegen bevriezing. Wat is het verschil? Als we zeggen dat een antivriesvloeistof tot -46°C beschermt, betekent dit dat een met het betreffende product gevulde koperen leiding bij -46°C zal barsten. In werkelijkheid gaat de oplossing al bij ongeveer -11°C ijskristallen vormen. De temperatuur waarbij het vormen van ijskristallen begint wordt het vriespunt genoemd. Naarmate de temperatuur verder daalt, vormt de oplossing steeds dichtere ijskristallen en zet het uit. Hoe meer de oplossing uit zet, des te hoger wordt de druk op de leiding en bij -46°C zal een koperen leiding barsten. Een PVC-leiding barst bij ongeveer -23°C omdat deze minder sterk is. Classificatie op basis van bescherming tegen barsten wordt gebruikt om onnodige kosten te voorkomen. Wanneer tijdens winteropslag een motor of leiding niet wordt gebruikt is het ook niet nodig om het systeem vrij te houden van ijskristallen. Dit zou een hogere concentratie van antivriesvloeistof vereisen en dus tot hogere kosten leiden - zonder extra voordeel te bieden.